Advokati: Inspektoru Milenkoviću ugrožen život, traži fizičko obezbeđenje

0
Foto: Screenshot (MUP)

Posle smene inspektora Slobodana Milenkovića povećan je nivo ugroženosti njegovog života, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović.

Nakon prijema informacije iz profesionalnog i kredibilnog izvora, Milenković traži od nadležnih da mu hitno dodele fizičku zaštitu, navodi se u saopštenju.

„On će obavestiti nadležne o imenima šefova narko klana koji su prihvatili realizaciju njegove likvidacije, kao i o imenima potencijalnih realizatora, kao i fotografije osoba za koje sumnja da pripadaju državnim strukturama kako snimaju pojedine objekte koji su ocenjeni kao pogodni za zlo koje mu spremaju“, navode iz advokatske kancelarije.

Dodaju da će Milenković obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje.

„Milenković i Mitić se neće obeshrabriti, jer su se opredelili za pravnu kulturu i zakon, a ne za političke, državne i finansijske gigante i njihovu kulturu nasilja i kult manipulacija“, naveli su iz advokatske kancelarije.

Dodaju da „oni svojim postupanjem šalju jasnu poruku da zakletva koju su dali građanima Srbije nije samo forma i da još ima smisla biti pošten, profesionalan i hrabar“.

Podsećamo da su policajci koji su otkrili „Jovanjicu“ nedavno smenjeni.

Slobodan Milenković više nije načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Dušan Mitić više nije na čelu operative.

„Formalnom odlukom Kabineta MUP-a raspoređeni su na druga radna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Odluka političkog vrha policije je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat ‘Jovanjica’ vode do centara moći u našoj državi. Ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje“, naveli su ranije iz advokatske kancelarije Tomanović.

Izvor: 021.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime