AJD DA POPIJEMO KAFU, ODABERI DEO VUKOVARA, JA MOGU GDE GOD TI HOĆEŠ! Posle 30 godina isplivao HIT SNIMAK oficira zaraćenih strana

0

Na društvenim mrežama postoji veliki broj snimaka sa prve linije fronta u Vukovaru 1991. godine na kojima se vide snaga nekadašnje JNA i nemoć hrvatskih teritorijalaca tokom ratnog sukoba.

Jedan od nazanimljivijih snimaka iz tog perioda, međutim, malo je poznat široj javnosti, a na njemu je zabeležen razgovor oficira JNA Veselina Šljivančanina i zapovednika hrvatskih snaga Mile Dedakovića Jastreba, nakon borbe za Milovo brdo.

– Palo je i Milovo brdo, nema više, sad idemo na Dunav! Dosta je bilo. Strašno se bore momci! Svaka čast – priča Šljivančanin i naglašava da nije bilo žrtava na strani JNA.

Šljivančanin dodaje da se nakon okončanja bitke preko radio veze javio Dedaković.

– Sad nam se javio gospodin Jastreb i počeo da psuje. Kaže: “Psu crnogorski, ubiću te gde god te nađem, ali neće me nigde naći” – rekao je Šljivančanin.

Nakon toga je radio vezom ponovo uspostavljen kontakt sa hrvatskom stranom, a Dedaković je odmah počeo da preti.

– Gospodine Jastreb, pre me nazva da sam “pas crnogorski”, a ja te opomenuh da sam oficir JNA. I dalje nudim da popijemo kafu kao ljudi, ajde odaberi deo Vukovara gde možemo da se sretnemo, ja mogu gde god ti hoćeš – kaže Šljivančanin, a sa druge strane se umesto konkretnog odgovora čuje salva psovki.

Uskoro je usledio još jedan razgovor dvojice oficira.

– Gospodine Jastreb, zastava Jugoslavije se vijori na Milovom brdu, tu sam, a ti ako si još u podrumu, izađi da se sretnemo – rekao je Šljivančanin.

Dedaković je inače dočekao rat kao potpukovnik JNA, a kasnije je bio optužen da je namerno predao Vukovar u ruke JNA i da je agent KOS-a.

(Kurir.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime