AKCIJA POLICIJE NAKON ZLOUPOTREBA U “ŽELEZNICAMA” Uhapšen državni sekretar! U toku pretresi u Beogradu i Novom Sadu

0

Pet osoba uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u “Infrastrukturama železnice”, među kojima je i Miodrag P, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS, u nastavku predistražnog postupka, a u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“a.d., lišeno je slobode pet lica među kojima je i M. P., državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. , navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

– Postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine. Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J., B.A. i P.Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S. – navodi se u saopštenju.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. U narednih 48 sati, lica će biti privedena i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podsećanja radi, sredinom januara uhapšena je četvorka na čelu Železnica Srbije – direktor ovog preduzeća Miroljub Jevtić zbog mita od 10.000 evra, ali i član Nadzornog odbora i dvojica advokata za davanje mita. Sumnja se da je to samo jedna od tranši koje su delili između sebe, saopštio je tada ministar policije Nebojša Stefanović.

Uhapšeni direktor infrastrukture Železnice Srbije primio je mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta – rekao je tada ministar Stefanović.

Policiija je u trenutku hapšenja, prema njegovim rečima, našla novac. Uhapšeni su i advokati koji su dali mito. Oni su fakturisali novac u svom interesu, a novac su delili.

Alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime