Ako Tači i Veselji završe u Hagu, ekstremisti će pokušati da izazovu sukobe sa Srbima

0

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović za Kosovo Onlajn navodi da će na Kosovu doći do velikih tenzija ukoliko Specijalni sud potvrdi optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

“Naravno da će doći do tenzija. Tu pre svega mislim da će probati da isprovociraju sukob sa Srbima na Kosovu, jer što veću tenziju naprave, manje će se obraćati pažnja na sud. Međutim to će malo teže ići jer i Hoti zna da će tolerancija prema njima biti nula od strane međunarodne zajednice, pre svega SAD za takve pokušaje“, navodi Trifunović.

On dodaje i da se “Srbija razračunala sa onima koje je međunarodna zajednica označila ratnim zločincima, ali na Kosovu nikako da shvate da EU i SAD ne žele više da tolerišu one koji su činili zločine u ime Albanaca”.

“Upravo su oni koji su ubijali svoje sunarodnike jer su bili potencijalni svedoci, obesmislili celu njihovu borbu“, navodi Trifunović.

O navodima nekadašnjih pripadnika OVK da je njihov rat bio čist, Trifunović kaže da je više nego očigledno da taj rat nije bio čist.

“Činjenica da je osnovan Sud za OVK govori o tome šta međunarodna zajednica misli o ratu koji je vodila OVK. Kosovo hoće u NATO i EU, ali moraju da shvate da niko ne želi ljude s krvavim rukama koji su činili ozbiljne zločine, a ono što je radila OVK ima odlike genocida. I svaki normalan građanin, bilo Srbin, Albanac, Hrvat….ne može mirno da gleda na nekoga ko je činio zločine u njegove ime“.

ALO, Kosovo online

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime