ALBANAC NAPAO SRBINA NAOČIGLED SUPRUGE I MALE DECE: Ademi poznat po maltretiranju Srba, nasrnuo na Đorđevića

0
Ilustracija, Foto: Ilustracija, Public

Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara

U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, danas je Albanac iz porodice Ademi bez ikakvog povoda fizički napao meštanina Lazara Đorđevića, nakon čega je priveden, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu.

Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara, navodi se u saopštenju.

Porodica Ademi u ovom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama, kako navode iz Kancelarije, na njih žale policiji, ali bezuspešno.

Dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća.

Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden.

Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR, navode iz Kancelarije.

Ovde je bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje Kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju, dodaje se u saopštenju.

“Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, pođednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente“, poručuju iz Kancelarije.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime