Albanci blokirali Crnu Goru, vode glavno kolo i ucenjuju vladu: Nećemo se pomeriti dok ne dođu Krivokapić i Abazović!

0
Foto: Printskrin Nacionalist

Građani podgoričke opštine Tuzi, u kojoj žive većinski Albanci, predvođeni predsednikom Nikom Ðeljošajem blokirali su međunarodni put i poručili da se neće pomeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik vlade Dritan Abazović.

Oni su put blokirali iz protesta zbog epidemiološke mere zatvaranja ugostiteljskih objekata u toj i još nekoliko crnogorskih opština, koja je na snagu stupila jutros.

Smatraju da je takva mera za Tuzi doneta iz političkih razloga i revanšizma vlade nakon sto su na centralom trgu nedavno bile istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije.

“Moraju da pričaju sa nama, da vidimo zašto nas diskriminišu i šta im smeta ovde. Ne može na silu da se nametne ništa”, kazao je Ðeljošaj u telefonskom uključenju za podgoričke TV Vijesti.

Prethodno je u Tuzi došla policija da bi zatvorila ugostiteljske objekte koji su jutros otvroreni uprkos merama koje je donelo Ministarstvo zdravlja.

Ðeljošaj je rekao policajcima da traži od njih da obaveste tužilaštvo da će, “ako se ovo nastavi”, pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

“Ova odluka je lična, kao osveta za postavljanje kosovske zastave. Nijedna opština iz prve grupe nije zatvorena, jedino smo mi izdvojeni iz prve grupe. Neprijatelji su oni koji se svete, a to su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Dritan Abazović. Krivokapić se sveti jer sam ga prozvao jer nije čestitao Dan državnosti Kosova”, rekao je Ðeljošaj.

Rekao je i da se boriti “protiv diskriminacije” i da svi budu jednaki.

“Neću dozvoliti da nas niko ponižava. Od juče ih zovem, ne žele da se jave i žele problem i da diskriminišu Tuzi. Ne može ovako da se ponaša niko prema građanima”, rekao je predsednik Opštine.

Ðeljošaj je još sinoć na svom fejsbuk profilu poručio da epidemiološka mera u toj opštini neće biti ispoštovana.

ALO, TANJUG

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime