ALBANCI IZ PRIŠTINE UPUTILI SRAMNU PORUKU BEOGRADU Neće biti formirana Zajednica srpskih opština, nećemo dozvoliti

0

Potpredsednik kosovske vlade i glavni pregovarač kosovskog tima u briselskom dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi kaže da neće doći do formiranja Zajednice srpskih opština

Bisljimi je rekao da su Srbi izmanipulisani ukoliko su zbog toga i ovog puta glasali za Srpsku listu.
„Na političkim subjektima je da brinu o datim obećanjima i njihovom ostvarenju. Srpska lista može dati ta obećanja, dala ih je 2017. godine, ali ih nije ispunila. Ako su ovog puta nešto obećali o formiranju ZSO, mogu podsetiti građane šta su rekli 2017. godine i reći im da je to ista Srpska lista. Neće biti Zajednice srpskih opština i ako je to bio razlog zašto su glasali za Sprsku listu, onda su građani bili izmanipulisani“, rekao je Bisljimi.

Bisljimi je rekao da, ukoliko je Zajednica srpskih opština dobar metod, onda to treba primeniti i na Albance u Srbiji.

„Ne može biti jednonacionalnog udruživanja. Ako zaključimo da je to najbolji modalitet, onda bi ga Srbija trebala primeniti i za Albance u Srbiji. Pokažite nam da njena briga za građane Srbije nije deo njihove matematike da Kosovo učini funkcionalnim, već je proizvod njihovog uverenja u potrebu promovisanja prava manjina, što znači da bi i oni trebalo da daju isti primer”, smatra Bisljimi.

Potpredsednik Samoopredeljenja je, ocenjujući lokalne izbore održane u nedelju, rekao da odziv srpskih građana na izbore u opštinama na severu nije stvaran.

„Izlaznost u srpskim opštinama je veštačka. Dok je u južnim opštinama izlaznost do 11 sati 6 odsto, tamo je 30 odsto. Nismo dokazali kako se to dešava, problem je što CIK nije uspeo da osigura kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama. Nemamo garanciju da isti ljudi ne glasaju u svakoj opštini, jer ne možemo elektronski pratiti svako kretanje građana“, zaključio je Bisljimi.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime