ALBANCI SE SPREMAJU ZA VELIKU AKCIJU! EVO ŠTA GRADE U OKOLINI ĐAKOVICE

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Ministar odbrane Armend Mehaj i ministar infrastrukture lažne države Ljiburn Aljiu predstavili su dva velika projekta koja imaju za cilj povećanje kapaciteta za obuku KBS, koji uključuju pravljenje poligona i izgradnja različitih objekata operativne namere na aerodromu u Đakovici, prenosi Koha.

Mehaj je rekao da je Aerodrom Đakovica funkcionalan za potrebe Ministarstva odbrane, dok će mesto Babaj Boks u opštini Đakovica biti transformisano u operativni prostor za KBS gde će biti izgrađeni taktički poligoni.

„Aerodrom Đakovica je u funkciji za potrebe odbrane dok će Babaj Boks biti transformisan u operativni prostor KBS, gde će biti izgrađeni taktički poligoni po standardima NATO. Taktički poligoni će biti moderni i biće izgrađeni po standardima američke vojske i NATO. Ovi poligoni će biti u funkciji ne samo za našu vojsku, već i za sve naše strateške partnere. Dok je na aerodromu planirana je izgradnja različitih objekata operativne namene za vojsku Kosova”, rekao je Mehaj na današnjoj konferenciji za novinare.

On je zahvalio strateškim saveznicima na pomoći u realizaciji ovih projekata.

Aljiu je rekao da je eksproprijacija imovine za realizaciju ovih projekata prioritet ministarstva koje on vodi.

“Uspeli smo 2023. godine izvršiti eksproprijacije iz strateških razloga Ministarstva odbrane. Do sada je uplaćeno 9,4 miliona evra. Nakon izvršenih uplata, uputili smo zahtev Katastarskoj agenciji da se eksproprisane nekretnine prebace na Vladu za potrebe Ministarstva odbrane. Gotovo sva imovina je prebačena na ime Vlade”, rekao je Aljiu, koji je posebno zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na realizaciji ovih projekata.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime