Albanci spajaju svoje teritorije! Poslednji čin stvaranja Velike Albanije?

0

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj najavio je danas referendum za ujedinjenje s Albanijom

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da tzv Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da reše mnoga otvorena pitanja.

„Doći će dan kada će novi američki predsednik ili novi nemački kancelar morati da se izjasne o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine…Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo“, rekaoje Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsetio da su kosovski Albanci pre 20 godina dali reč Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se tzv Kosovo pridruži EU, NATO-u, da postane članica UN i da ga Beograd prizna.

„Ako EU želi da ubedi pet zemalja članica da promene stav, a Amerika je želela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vreme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li krive Srbija i druge susedne države, da li su one bile savršene“, rekao je Haradinaj i dodao: „ne možemo samo čekati da neko bude raspoložen da reši pitanje Kosova“.

Tanjug, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime