Albanija u STRAHU od srpske vojske: Traže povlačenje naših snaga upućenih na KiM – uhvatila ih PANIKA

0

Albanija “posebno zabrinuta”

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije pozvalo je danas Srbiju da “povuče oružane snage” upućene na administrativne prelaze sa KiM i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

U saopštenju za javnost se navodi da je Albanija “posebno zabrinuta” zbog raspoređivanja srpskih oružanih snaga i vojnih aviona koji lete blizu i iznad vazdušnog prostora KiM jer to “podstiče pojedince na izazivanje nemira i nasilja”.

– Takvi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost. Pozivamo Srbiju da povuče oružane snage i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije. Pozivamo sve aktere da pokažu suzdržanost i odmah pređu na dijalog, koji je jedini način da se krene napred i reše otvorena pitanja u duhu saradnje, kojoj je Albanija nepovratno posvećena u svojim bilateralnim i multilateralnim naporima – poručuju iz albanskog ministarstva.

Dodaje se da će Albanija kao saveznik u NATO i odgovorna članica Ujedinjenih nacija učiniti sve što je u njenoj moći da podrži sve napore da se situacija odmah deeskalira i vrati dijalogu.

Podsetimo, srpski migovi i danas nadleću Jarinje. I danas je nadletanje borbenih aviona MIG-29 Vojske Srbije izazvalo oduševljenje okupljenih, koji su ga propratili ovacijama i aplauzima.

Juče su ka Jarinju krenuli i srpski modernizovani tenkovi opremljeni novom optikom i najsavremenijom borbenom opremom. U petak su vazdušnim prostorom iznad Jarinja patrolirali i helikopteri Vojske Srbije “Mi-35”, poznatiji kao “đavolje kočije” ili “leteće tvrđave”.

Izvor: Kosovo online

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime