Albanka Dua Lipa bez trunke srama čestita nezavisnost lažnoj državi Kosovo! (FOTO)

0
Dua Lipa, Foto: Shutterstock/Profimedia

Kontroverzna pevačica poreklom iz Prištine često je na meti krirtika svetske javnosti zbog mešanja muzike i politike

Albanka Dua Lipa je još jednom napravila skandal svetskih razmera.

Osim što je poznata po tome što veliča “Veliku Albaniju” i što na svaki način ugnjetava sve srpsko, ovog puta je preterala.

“Srećan dan nezavisnosti Kosova” – napisala je na svom Instagram profilu i dodala:

– Nikada neću zaboraviti kada se to dešavalo na televiziji kada sam živela u Prištini, neopisiva i nezaboravna energija u gradu, ponosna sam što vidim koliko smo daleko dogurali od tada do sada – završava Dua Lipa.

Nekoliko puta do sada Srbe je nazvala “fašistima” i “okupatorima Kosova”, navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini “tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti”.

 

U intervjuu koji je dala listu “Roling Stone”, mlada pevačica dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon “srpske okupacije”.

– Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao – rekla je ona.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime