ALIČKAJ OPISAO KAKO SU TERORISTI OVK LIKVIDIRALI PETORICU SRBA: Iz snajpera smo pucali direktno u glavu srpskim vojnicima na Košarama!

0
Foto: Shutterstock

Pripadnik terorističke organizacije OVK Cen Aličkaj ispričao je da je njegova jedinica u kojoj su bili albanski separatisti ubila pet srpskih vojnika sa kojima su se 1999. godine sukobili na Košarama. On je rekao da su u oružanom sukobu, na vrlo nepristupačnom terenu, bacali bombe po srpskim graničarima, koje su zatim zasuli i snajperskim hicima.

DOK MLADIĆ ČEKA PRESUDU, MAJKE SREBRENICE SE BAHATE! Ovo što one imaju nije normalno (VIDEO)

– Planirali smo da očistimo jedan teren, da uklonimo izviđačku vojnu brigadu. Ne znam kako, ali nismo imali potpune i tačne informacije o kretanju srpskih vojnika. Zato smo se našli u njihovoj blizini, bili smo na nekoliko metra udaljenosti. Posmatrali smo srpske vojnike i onda smo doneli odluku da ih napadnemo – prisetio se terorista iz OVK Cen Aličkaj.

Serž Bramerc: SRBI VI STE GENOCIDAN NAROD! Ja znam presudu Mladiću i on je to zaslužio

On je rekao da je napad isplanirao sa svojim saborcima koji su bili s njim u toj terorističkoj akciji. Odluku o napadu doneo je komandant jedinice OVK koja je bila na Košarama Hisen Beriša.

– Pored mene bilo je više naoružanih vojnika iz naše jedinice. Hisen Beriša i ja smo dogovorili sve detalje i krenuli u napad. Cilj nam je bio da eliminišemo tu srpsku tačku, njihov položaj. Sa mnom u napad pošli su Džemalj Fetahaj, Miljazim Šalja, Fljorim Mataj i Dževdet Mataj. Imali smo problem sa komunikacijom jer smo znali da nas prisluškuje srpska strana. Nekako smo se snašli, šifrovano smo sve dogovorili i krenuli u napad – rekao je ovaj terorista.

Teroristi su srpskim vojnicima prišli s leđa

Aličkaj je rekao da su ih napali kada su im se primakli na nekoliko metara.
– Bacali smo bombe i otvorili vatru po njima. Pucali smo sve vreme po srpskim snagama. Ubili smo pet pripadnika srpske vojske koji su tamo bili stacionirani. Srpski graničari tada su počeli da se povlače jer su mislili da smo velika grupa boraca, a nas je bilo samo petoro – kaže on.

Ipak, srpska vojska brzo se konsolidovala i uzvratila napad. Eliminisano je više albanskih terorista, a neke od njih kasnije je Priština proglasila herojima.

Hag ne da žrtvama da svedoče protiv Tačija

Sedam osoba kojima je sudija za prethodni postupak odbio pravo da dobiju status žrtve u postupku protiv Hašima Tačija i ostalih šefova OVK podneće žalbu na tu odluku preko svog zastupnika pred Specijalizovanim većima Kosova sa sedištem u Hagu.

Sudija Specijalizovanih veća Kosova dodelio je 21. aprila status žrtve za devet osoba srpske i albanske nacionalnosti koje će zastupati britanski advokat Sajmon Loz. O jednom zahtevu biće naknadno odlučeno nakon dostavljanja dodatnih informacija.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime