AMERI NIKAD NEĆE UĆI U TEHNOLOGIJU RUSKIH S-400, AKO POKUŠAJU… PA, PROPAŠĆE! Vojni ekspert o planu Pentagona da od Turske kupi ruski PVO sistem!

0
FOTO: WIKIPEDIA

Vojni stručnjak Viktor Baranec ocenio je šanse Amerikanaca da dobiju pristup tehnologiji ruskog sistema protivvazdušne odbrane S-400

Plan da američki budžet obezbedi finansije za kupovinu ruskih sistema za protivvazdušnu odbranu S-400 od Turske privukla je veliku pažnju.

Vojni stručnjak Viktor Baranec rekao je da bi „zagonetka S-400″ bila previše teška za američke stručnjake koji žele da pristupe savremenim ruskim vojnim tehnologijama.

Stručnjak je odmah istakao da ruska strana nema ozbiljnih razloga za zabrinutost da će SAD uspeti da raskrinkaju tajnu sistema protivvazdušne odbrane S-400.

– Ugovor sa Ankarom predviđa zabranu prenošenje ovog oružja u treće zemlje – rekao je Baranec, napominjući činjenicu da čak i prema „međunarodnom pravilu“ nije dozvoljeno prebacivanje trećoj strani.

Ipak, najvažniji faktor koji sprečava krađu ruske vojne tehnologije je upotreba takvih „trikova“ od strane zaposlenih u vojno-industrijskom kompleksu Rusije kako bi se osiguralo da „nakon prodiranja u sistem oni automatski postaju bezvredni“.

– Čim Amerikanci pomisle da su na tragu da otkriju neku super tajnu, ona će odmah propasti – rezimirao je Baranec.

Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime