AMERIKA IZIGRALA EVROPSKU UNIJU! Brisel ponovo ostavljen na cedilu!

0
Zastave EU, Foto: Youtube/Printscreen

“Džonson & Džonson” upozorila je Evropsku uniju da bi problemi u nabavci mogli da zakomplikuju plan isporuke 55 miliona doza vakcina bloku u drugom kvartalu godine, rekao je u ponedeljak EU zvanični za Rojters.

Svako novo kašnjenje bilo bi dodatni udarac evropskom planu vakcinacije koji su već otežale smanjene pošiljke proizvođača vakcina i sporu imunizaciju u brojnim članicama bloka.

J&J je prošle nedelje rekao EU da “brine” da zbog problema sa nabavkom sastojcima za proizvodnju vakcina i opremom neće moći da dostigne cilj isporuke 55 miliona doza do kraja juna, rekao je zvaničnik EU uključen u poverljive razgovore s američkom firmom.

On je dodao da je kompanija rekla da nije nemoguće dostići cilj, ali je pokazala oprez.

Očekuje se da će medicinski regulator EU 11. marta odobriti vakcinu firme J&J koja se daje u jednoj dozi. Iz EU navode da bi isporuke tog cepiva mogle započeti u aprilu.

Kompanija se obvezala na isporuku 200 milipna doza bloku ove godine.

“U skladu s našim dogovorom, očekujemo da ćemo početi isporučivati svoju obavezu od 200 miliona doza EU u drugom kvartalu 2021.”, saopštio je J&J i odbio da komentariše moguća kašnjenja u isporuci.

Jutarnji List, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime