ANTIVAKSERKA JOVANA STOJKOVIĆ KAŽNJENA ZBOG VREĐAJA PEDIJATRA: Ove reči će platiti 1.000 evra

0

Doktor Tomislav Stevanović nakon odbijanja žalbe objasnio je za “Blic” da će protiv nje pokrenuti i parnični postupak.

Viši sud u Zrenjaninu odbio je žalbu advokata psihijatra i antivakcinašice Jovane Stojković na prethodnu presudu Osnovnog suda u tom gradu i ona će sada morati da plati novčanu kaznu od 75.000 dinara zbog uvreda koje je uputila doktoru iz Zrenjanina Tomislavu Stevanoviću.

Jovana Stojković, protiv koje se inače vodi posupak za oduzimanje doktorske licence pred Sudom časti, osuđena je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu decembra 2018. godine zbog vređanja zrenjaninskog lekara Tomislava Stevanovića koji je protiv Stojkovićeve i njoj sličnih pokrenuo peticiju zbog šarlatanstva u medicini.

Međutim, njen advokat uložio je žalbu koju je sud ocenio kao neosnovanu, nakon čega je potvrđena presuda Osnovnog suda u Zrenjaninu doneta 24. decembra, kojom se Stojkovićeva obavezuje da isplati 75.000 dinara u roku od 60 dana od pravosnažnosti presude.

Doktor Tomislav Stevanović nakon odbijanja žalbe objasnio je za “Blic” da će protiv nje pokrenuti i parnični postupak.

– Čekali smo godinu dana odluku Višeg suda, trebalo je mnogo ranije da se sve završi, ali sada je konačno odbijena njena žalba i moraće da plati 75.000 dinara kaznu, plus sudske troškove, što je sve zajedno oko 117.00 dinara. Posle toga, advokat će ići na parnični postupak gde ćemo tražiti odštetu koja bi prema njegovim procenama mogla iznostiti 300.000 i to će biti završetak jednog procesa koji traje protiv nje – kazao je zrenjaninski doktor Stevanović.

Dodao je još da se Stojkovićeva sinoć “obratila naciji” kao što to obično čini preko društvenih mreža, prilikom čega je pomenula da će morati da plati oko 1.000 evra, ali kako kaže, nestrpljiv je da vidi da li će Stojković novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, kao što je to ranije najavio njen suprug preko svog Tviter naloga.

– Isto je učinila i aktivistkinja Dveri koja nije htela da plati kaznu pošto nije vakcinisala svoje dete, te je završila u zatvoru na mesec dana – dodao je doktor.

To je inače poznati manir antivakcinaša, kojim pokušavaju da od sebe naprave žrtvu, a više o tome pročitatjte u odvojenoj vesti.

Psihijatar Jovana Stojković je predsednica Udruženja građana za neobaveznu vakcinaciju “NoVa”. Protiv nje se trenutno vodi i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, pošto je pet lekara prijavilo za narušavanje etike i antivakcinalne aktivnosti.

U tužbi protiv doktorke Stojković, osim doktora Stevanovića, učestvuju i doktori anesteziologije Bojan Grujin i Vladimir Arsenić iz Zrenjanina, doktor Aleksandar Ivković, radiolog iz Niša i doktorka Radmila Umićević, ginekolog iz Rume.

Prvo ročište u tom procesu je odloženo zbog skandala koji su napravile osobe koje su došle da podrže Stojkovićevu, prilikom čega su napadnuti naši ugledni lekari doktor Zoran Radovanović i doktor Tomislav Stevanović.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime