Apel državi da heroja izbavi iz šiptarskog kazamata: SAOPŠTENjE VETERANA POVODOM HAPŠENjA SINIŠE JEVTIĆA

0
Foto: Nacionalist.rs

Povodom hapšenja našeg brata I saborca, Siniše Jevtića, na teritoriji Kosova I Metohije, dana 30. Maja 2023. godine, od strane kosovske policije, mi, njegova braća saborci izdajemo sledeće saopštenje, kako u cilju istinitog informisanja našeg Srpskog naroda, tako I odbrane našeg brata po oružju, Siniše Jevtića.

Siniša, inače, pripadnik herojske 125. Motorizovane brigade, 5.Bataljona Vojne policije iz Kosovske Mitrovice, odlikovan medaljom za odbranu I bezbednost otadžbine na Košarama 1998-1999. godine, teško ranjavan u leđa I ruku od neprijateljskih šiptarskih gelera, bio je običan vojnik bataljona vojne policije, a ne komandant Košara, kako navode Albanski mediji.

Dana 30. Maja 2023. godine kreće na Kosovo I Metohiju prevashodno radi odlaska u manastir Banjska, radi, kako dogovora oko donacije za sam manastir, tako I pružanja moralne podrške Srpskom narodu koji je u samo par dana pre toga doživeo, po ko zna koji put ponižavanje, batinjanje od strane kosovske policije, kako odraslih tako I naše dece.

Dana 30. Maja sa prijateljem, kolima prelazi administrativni prelaz “Jarinje”, da bi ih nedugo zatim pripadnici kosovske policije, ”Uprave za borbu protiv terorizma”, sa sedištem u Prištini, na prepad lišili slobode, pod izgovorm sumnje u pripremanje terorističkih dela I dela protiv ustavnog poretka I bezbednosti “repubike Kosovo”??

Privođenjem u policijsku stanicu im se potura 5 noževa, 1 klješta, 1 čekić, 1 maska, 1 metalna štangla, 4 rolne lepljive trake, a sve to zbog sumnje za učestvovanje u protest Srpskog naroda zbog novoizabranih predsednika šiptarske nacionalnosti u većinski Srpskim opštinama.

Izvor: Nacionalist.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime