Bahati tinejdžeri u Smederevu ukrali kutije sa novcem za Filipa (9)

0

Devetogodišnji dečak Filip Ivanović iz Smedereva boluje od Sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva, a prvi simptomi ove bolesti ispoljili su se krajem aprila ove godine. 

Ovaj preslatki dečak se već mesecima uspešno bori sa opakom bolesti, a njegovo lečenje u frankfurtskoj bolnici košta 200.000 evra.

Humani sugrađani iz Filipovog Smedereva postavljali su kutije za pomoć dečaku kako bi novac što pre bio prikupljen. Međutim, za svega nekoliko dana, u ovom gradu ukradeno je čak 5 kutija sa novcem namenjenim bolesnom detetu.

Prema rečima Filipove majke Jelene, dobrovoljni prilog prethodnih dana krali su dečak star 13 godina i šesnaestogodišnji tinejdžer.

– Sve te krađe prijavljene su policiji, a dečaci su uhvaćeni. Nažalost, ništa od novca nije pronađeno ni vraćeno nama – kaže Jelena za Telegraf.rs.

Ona dodaje da je Filip došao kući iz Frankfurta posle završene četvrte terapije, te da je sada u dobrom opštem stanju.

– Sada čekamo da se zakaže datum operacije u Manhajmu. Prikupili smo 106.000 evra, koliko nam je najpre rečeno da je potrebno za Filipovo lečenje. Bili smo u šoku kada nam je bolnica povećala troškove na 200.000 evra. U tu cenu su uračunati operacija, zračenje i hemioterapije – objašnjava naša sagovornica.

loading…
loading…

Njen sin rođen je kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Ipak, roditelji su aprila ove godine primetili kod Filipa izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan posle toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu.

Posle dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza, a roditelji su na svoj zahtev prešli na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Započeta je primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio.

Ovo dečaku je sada potrebna naša pomoć.

Pomozimo Filipu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8
IBAN: RS35160005400004245884
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime