Bajatović: Zabuna na računima za gas zbog knjigovodstva, rok za plaćanje je 31. januar

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da se kod decembarskih računa za gas, na kojima stoji i dug iz oktobra, radi o „knjigovodstvenoj zavrzlami“.

Kako Bajatović kaže, do toga je došlo zato što pošta nije radila.

„Radi se o knjigovodstvenoj zavrzlami, jer pošta nije radila, pa nismo mogli da odštampamo ugovor sa Poštom Srbije o štampanju i dostavljanju računa, zbog čega oktobarski računi nisu stigli na vreme. Rok za njih je bila 15. oktobar ili 15. novembar, nismo ih dostavili i kako onda smo dužni da ljudima obračunamo kamatu za ono što je dospelo, a nije plaćeno“, rekao je on za RTS.

Dodao je da je zato rok za oktobarski račun produžen do decembra.

„Onima koji su platili oktobarski račun, mi smo to knjižili kao pretplatu, jer ne možemo drugačije, pošto u suprotnom mora da se obračuna kamata. Kada je došao novembarski račun, rok smo produžili za 15. decembar. Recimo, vi ste u oktobru potrošili 3.000 dinara, mi vam za novembar obračunamo 10.000 dinara, ali pošto ste u pretplati i još nije rok za oktobar, mi vam umanjimo taj račun za onih 3.000 dinara, pa vi platite 7.000 dinara“, objasnio je on.

Naveo je da je u računu za decembar uzeta u obzir pretplata iz oktobra i da se očekuje da će decembarski računi izdati 15. januara da iznivelišu situaciju.

„Naravno, sve je to zbunilo ljude, jer nisu svi ljudi knjigovođe, račun je komplikovan zbog dodataka koji postoje, ali važno je da niko nije oštećen“, rekao je Bajatović.

Istakao je da će rok za plaćanje računa biti produžen do 31. januara i da niko u računima od oktobra pa nadalje neće biti oštećen.

Izvor: 021.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime