Bakir Izetbegović dao najjadniju izjavu posle novih srpskih odluka

0
Sprema haos: Bakir Izetbegović, Foto: EPA

Predsjdnik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je za televiziju Hayat prokomentarisao odluku da predstavnici u državnim organima vlasti iz reda srpskog naroda ne učestvuju u donošenju odluka rekavši da je to trebalo početi 1. avgusta

„Tada bi svi išli na kolektivne godišnje odmore, faktički parlamentarci, članovi Vijeća ministara, tako da je august svakakako bio mjesec vakuma u radu. Pomjerili su to za sedam dana, tako da će vjerovatno taktizirati da vide mogu li šta dobiti u narednih 40 dana, a onda će se u septembru sve nastaviti. Koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima? Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na jedan aparthejd koji živimo u RS. U RS imamo 20 posto nesrba, a samo je tri posto na rukovodećim funkcijama. U RS je Bošnjacima zabranjen Bosanski jezik, u RS se osveštavaju, dakle imaju srpske slave pravoslavne, državne institucije, škole. Oni misle da su ugroženi?“, pita Izetbegović.

„Kažu da bi željeli da se dogovorimo, da se ništa ne nameće. Sve možemo da se dogovorimo, ovo sve što sam nabrojao i još mnogo toga. Jedno vrijeme će da prave krizu i onda će da odustanu, jer nisu u pravu“, kazao je Izetbegović.
Podsećamo, nakon današnjeg sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja nepostojećeg genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime