Basara za NIN: “Pitajte Tadića zašto je država kojom je predsedavao ustuknula”

0

Svetislav Basara govorio je u intervjuu za NIN, između ostalog, o navodnom nestanku dva minuta sa snimka nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac.

Na pitanje znamo li koliko vredi život u Srbiji uz napomenu da je predsednik video snimak pre tužilaštva koje je navelo da nedostaju dva minuta snimka saobraćajne nesreće u Doljevcu kada je automobil u kome je bio Zoran Babić usmrtio Staniku Gligorijević, Basara je rekao:

“Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji – ne minuta, nego desetina godina – izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina”.

“Interesantno, međutim, sa snimka javnog streljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsedniku Tadiću, koji je, osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik postđinđićevske Demokratske stranke, ali ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete pritisne – a imao je moć istovetnu Vučićevoj – da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju (što u prevodu znači švaleracija) sa Dačićem i najsumnjivijim političkim pozadincem Koštunicom…”, naveo je Basara.

On smatra da “stvar slično stoji i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac”.

“Davno bi njega prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti političku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim. Slučaj, inače, Koštuničinog neodazivanja na poziv državne institucije – zbog čega je neizostavno morao biti priveden sa lisicama – dogodio se za vreme vladavine takozvanog Borisa Tadića. On često daje intervjue NIN-u, tako da ćete imati prilike da zanimljivo pitanje – zašto je država kojom je predsedavao ustuknula pred potpisima Bećkovića, Ćosića i Čavoškog – postavite njemu…”, dodao je Basara.

Ovim povodom kontaktirali smo Borisa Tadića kako bi dao svoj komentar. Nekadašnji predsednik uputio nas je ka ličnom Tviter nalogu, gde je odgovorio na Basarinu izjavu.

B92

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime