BEOGRADSKA GIMNAZIJA PRAVILIMA ŠOKIRALA ĐAKE Ovo je strogo zabranjeno od 1. septembra, povela se rasprava

0
Foto: Printscreen/Google Street View

Od 1. septembra u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji važiće nova pravila oblačenja.

Trinaesta beogradska gimnazija, pored objavljenog rasporeda nastave i spiska učenika, objavila je pravila odevanja koja će ubuduće važiti u ovoj školskoj ustanovi.

Učenicima će biti zabranjeno nošenje neprikladne garderobe kao što su majice na bretele, mini suknje, šortsevi i kratke majice.

Međutim posebnu buru na mrežama izazvala je zabrana nošenja trenerki i dukserica sa kapuljačama.

„A šta fali trenerkama?, „Evo. I ja se pitam šta fali trenerkama i kapuljačama?!“ „Ispade da se sme ići samo u pantalonama na crtu, košuljama i simikama.“ „Bolje da su im telefone zabranili na časovima, tad bi imali njihovu paznju.“ – bili su neki od komentara na društvenim mrežama.

Postavlja se pitanje da li je škola preterala sa uvođenjem ovakvih pravila kada je u pitanju oblačenje učenika, zabranjujući nošenje trenerki i garderobe sa kapuljačama?
Iako se veliki broj tinejdžera odeva upravo u tom stilu, svedoci smo i mnogobrojnih incidenata koji se dešavaju u školama i kulminiraju nasiljem, te je moguće da je ovakva odluka doneta iz predostrožnosti kako niko ne bi mogao da sakrije svoj identitet koji bi se mogao utvrditi na kamerama.

Da ovo nisu samo nagađanja sa društvenih mreža, svedoči saopšetnje ove obrazovne ustanove.

Trinaesta beogradska gimnazija na svom zvaničnom sajtu napisla je sledeće:

„Poštovani roditelji i učenici,

Želimo vam uspešnu i mirnu školsku godinu! U petak, u prepodnevnoj smeni, biće učenici drugog i četvrtog razreda, a po podne prvog i trećeg, od 14.00 časova.

Spiskovi učenika prvog razreda biće istaknuti u školi u sredu u toku prepodneva.

Besplatni udžbenici lagano pristižu u školu i biće deljeni kada počne nastava.

Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja“, navodi se u objavi na sajtu Trinaeste beogradske gimnazije.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime