“Bjelogrlić je PROMAŠIO”: Muž pokojne Silvane BESAN zbog filma “Toma”, evo šta mu posebno SMETA

0

Suprug pokojne pevačice Silvane, Radmilo Armenulić, nije oduševljen filmom „Toma“, reditelja Dragana Bjelogrlića.

Filmsko ostvarenje o životu pokojnog pevača punilo je bioskope prethodnih nedelja, a sinoć je doživelo televizijsku premijeru na RTS. Iako je javnost u Srbiji mahom oduševljena filmom, čovek koji je indirektno umešan u film i čiji lik se i pojavljuje u istom, Radmilo Armenulić je razočaran onim što je video.

– Nisam gledao Tomu u bioskopu. Čuo sam razne kritike i na osnovu toga mogu da kažem da je totalni promašaj. Delovi koji se tiču moje pokojne supruge su netačni. Taj deo u kom smo predstavljeni Silvana i ja nije prikazan na pravi način – istakao je Radmilo.

Potom je spomenuo reditelja Dragana Bjelogrlića, koji ga nije kontaktirao povodom ovog filma. Kako je dalje rekao, romansa između Tome Zdravkovića i Silvane, je izmišljena.

– Da me je Bjelogrlić pozvao dao bih mu verodostojne snimke na kojima se vidi da je Silvana bila srećna i uvek nasmejana žena, a ne tužna i setna. Imala je crnu kosu, a ne plavu. O tom zaljubljivanju i njihovom izmišljenom odnosu da ne pričam – rekao je Armenulić za Kurir.

– Bjelogrlić je promašio. U trenutku kada smo se nas dvoje venčali, ja sam imao bednu platu, a predstavljen sam kao bogataš. Ne znam šta bih tačno rekao, ali ovo što čujem nikako ne odgovara istini – objasnio je Armenulić.
Armenulić je potvrdio da je dobio poziv za premijeru, ali se nije pojavio iz bezbednosnih razloga.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije nisam mogao da dođem na premijeru – rekao je bivši teniser.

Upitan je i za reakciju njegove ćerke Gordane, na to kako joj je majka predstavljena u filmu.

– Ništa mi nije rekla. Silvana je bila brižna majka, a kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna – poručio je Armenulić.

Radmilo i Silvana venčali su se 26. oktobra 1961. godine bez znanja roditelja. Posle sklapanja braka u opštini, otišli su u kafanu “Vidin kapija”, da bi posle toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan. Do tada ju je krio jer je kao jedinac iz beogradske kuće strahovao da roditelji neće prihvatiti kafansku pevačicu za snajku.

Međutim, oni su mu samo zamerili što je sve to krio od njih, što je ranije nije predstavio i pozvao ih na svadbu.

Silvanine prve godine braka izgledale su kao bajka. 1964. godine dobili su ćerku Gordanu. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pevanjem.

 

 

Pevačica je poginula 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa koncerta iz Aleksandrovca. S njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Izvor: Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime