BORIS (25) ĆE PRETRČATI 463 KILOMETRA OD SMEDEREVA DO OSTROGA! Razlog je DIVAN, BRAVO LJUDINO! (FOTO)

0
Foto: printskrin/jutjub/pink

Po Borisovom planu početak ovog zahtevnog poduhvata je 1.maja, a završava se baš na dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja

Boris Gujaničić (25), mladić iz Smedereva se odlučio na hrabar i human poduhvat kako bi pomogao pri lečenju svojih mlađih sugrađana.

Ovaj dugogodišnji sportista odlučio je da sa svojim trenerima pomogne svojim sugrađanima koji se bore sa najtežim bolestima. On će 1. maja trčati 463 kilometara, od centra svog rodnog grada Smedereva do manastira Ostrog.

Za nekoga bi ovo možda bio težak zadatak, ali ne i za Borisa. Njemu se ova ideja rodila preko noći. Veoma skroman, ali odlučan u tome da pomogne pri lečenju dvogodišnjeg Matije Zlotanovića koji boluje od više teških dijagnoza, kao i jedanaestogodišnjoj Anđeli Petrović koja ima retku bolest izazvanu mutacijom gena, Boris nije oklevao u donošenju ovakve odluke.

Pored toga što se sportom bavi već 15 godina, shvatio je svoj zadatak veoma ozbiljno i maksimalno se posvetio dodatnoj fizičkoj pripremi. On provodi vreme tako što trči sedam puta, a ide u teretanu četiri puta nedeljno.

– Pripreme idu odlično. Treniram sedam put nedeljno. Treninzi su naporni, ali mislim da će to sve biti kako treba i da ću biti spreman za podvig koji želim da uradim – rekao je Gujaničić za Novo jutro TV Pink.

Po Borisovom planu početak ovog zahtevnog poduhvata je 1.maja, a završava se baš na dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja.

Pripreme teku odlično! Uz naporne treninge smatra da će biti spreman za podvig koji želi da uradi. Najveća podrška na celom putu će mu biti prijatelji i treneri koji će ga pratiti na svakom koraku.

Izvor: Espreso, Pink

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime