BRAT ARKANOVOG TELOHRANITELJA JE BRUTALNO UBIJEN! Pobrkali ga sa Zvonkom koji je MORAO DA SVEDOČI SUTRADAN

0
Ulemek je otkrio kakav je zapravo ON BIO, Foto: Stock/Profimedia

Dalibor Mateović je ubijen 6. februara 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 15 godina zatvora bio osuđen nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željko Simeunović (52) zbog ubistva Dalibora Mateovića 2004. godine, inače starijeg brata Zvonka Mateovića – nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana. Istom odlukom naložio je da se Simeunoviću ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu za krivično delo ubistvo.

Dalibor Mateović je ubijen 6. februara 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000 godine.

Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je tada ipak uspeo ga pobegne, mada je nekoliko dana kasnije uhapšen.

Gavrić je od 2006. godine opet u bekstvu, ali je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića, i čeka se odluka Južnoafričkog ministra pravde o njegovom izručenju Srbiji.

Simeunović je optužen da je 6. februara 2004. godine, u bašti kafe-kluba u Sremskoj ulici ubio Dalibora Mateovića i teško ranio Slavišu Tomića, a onda se dao u bekstvo pritom pucajući na policjace, koji su mu uzvratili vatru.

Prema ukinutoj presudi, Simeunović je u kafiću prišao stolu za kojim je sedeo Dalibor Mateović sa Tomićem, kao i sa V.P, S.V, S.Š, Z.S. i R.K. i sa rastojanja od nekoliko metara iz pištolja ispalio više projektila u Mateovića, koji je preminuo na licu mesta.

Istom prilikom, jednim od projektila, pogodio i Tomića nanevši mu tešku telesnu povredu, nakon čega je trčeći pobegao.

U ulici Carice Milice skrenuo je desno u pravcu TANJUG-a, kada su ga iz vozila uočili uniformisani policajci, koji su njegovo opis dobili preko radio veze.

Jedna od policajaca D.S. izašao je iz vozila i krenuo prema Simeunoviću sa namerom da ga zaustavi i utvrdi njegov identitet, u kom momentu se on okrenuo i počeo da beži u pravcu TANJUG-a.

D.S. pokušao da ga stigne trčeći za njim uz glasne povike: „Stoj policija“, ali je Simeunović u njega ispalio nekoliko projektila usled čega se D.S. bacio na kolovoz između parkiranih vozila.

Drugi policajac Z.S, je u međuvremenu okrenuo službeni auto i pristigao na lice mesta, pa je videvši kako D.S. pada iza parkiranog automobila iz svog službenog pištolja ispalio nekoliko projektila u pravcu Simeunovića, koji je posrnuo i pao na kolovoz ispuštajući pištolj.

Međutim odmah se podigao, uzeo pištolj i ispalio više hitaca u pravcu Z.S, a zatim pobegao u pravcu ulice Maršala Birjuzova, dok je Z.S. izašao iz službenog vozila i trčeći krenuo za njim, navodi se u ukinutoj presudi.

Dalje se dodaje, da je u blizini Osnovne škole “Kralj Petar“ Simeunović primetio da Z.S. trči za njim pa je ponovo pucao na njega gde mu je u neposrednoj blizini ispao crveni kačket, gde je i pronađen.

Nakon toga se trčeći udaljio u pravcu Ulice Pop Lukina, navodi se u ukinutoj presudi.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da je ova presuda morala da bude ukinuta jer sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer je nerazumljiva i protivrečna razlozima datim u obarazloženju, kao i jer nema razloga o odlučnim činjenicama, a oni koji su dati su nejasni i nerazumljivi i u znatnoj meri protivrečni.

“Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjenicnom stanju…”, navodi Apelacioni sud.

Simeunović je uhapšen 2012. zbog razbojništva na Bulevaru Mihaila Pupina, 16. novembra 2010. godine tokom kojeg je odneto 11 miliona dinara, vlasništvo menjacnice „Pariz”.

Dok je bio u pritvoru rasvetljeno je ubistvo Dalibora Mateovića. On je 14. jula 2017. godine bio pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud na suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića.

Naime, tada je prilikom izlaska iz marice odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo. Međutim, brzom intervencijom četiri komadira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime