BRAT MU JE UMRO, A ON JE NJEGOVO DETE PRETVORIO U ROBA: Monstrum i njegova žena su uhapšeni KOD NOVOG SADA

0
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/TV1 HD

Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave

Jadranka Š. i njen dever Miloš Š. uhapšeni su zbog sumnje da su rođaka (40) i 74-godišnjeg državljanina Severne Makedonije radno eksploatisali. Krivična prijava, takođe zbog trgovine ljudima, u redovno postupku je podneta i protiv Save Š, Jadrankinog supruga i Miloševog rođenog brata.

Policija sumnja da su njih troje primoravali na rad 40-godišnjeg sugrađanina i 74- godišnjeg državljanina Severene Makedonije. Naime, 40-godišnjka je rođeni bratanac Milošu i Savi, tačnije sin njihovog brata koji je preminuo. Posle smrti brata, sinovca su uzeli kod njih.

Umesto da brinu o njemu radno su ga eksploatisali, kao i starijeg državljanina Severne Makedonije, kome su oduzeli sva dokumenta. Njih dvojicu su smestili na salaš, blizu Čuruga, i primorali ih da čuvaju oko 500 krava i ovaca.

Pri tome im nisu davali platu, a čobani su živeli u totalno nehumanim uslovima, bez struje i vode. Sve vreme su im obećavali da će platiti za njihov zasluženi rad.

Posle hapšenja osumnjičeni za radnu eksloataciju, u smeštaju žrtava pomogao je i Centar za trgovinu ljudima. Osumnjičeni Jadranka Š. i njen dever Miloš Š. biće privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Sadu.

Espreso, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime