Brnabić: Moguće je da ćemo ponovo uvesti stroge mere

0
Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je optimista kada je reč o sprečavanju širenja korona virusa i nada se skorom ukidanju vanrednog stanja, kao što je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

To u praksi znači da prestaje zabrana kretanja i da neće biti policije na ulicama.

Ona je na TV Prva rekla da je u toku ublažavanje restriktivnih mera, ali i upozorila da, ukoliko se brojevi novozaraženih ne budu i dalje smanjivali, mere biti ponovo vedene.

“Imamo ohrabrujući trend. Najvažnija je lična odgovornost. Kako relaksiramo restriktivne mere ublažavamo, ljudi treba da imaju visok stepen lične ordgovrnosti kako ne bi se širio virus”, rekla je Brnabić.

Kada se ukine vanredno stanje, kaže premijerka, i dalje će na snazi biti mere opreza poput nošenja maski, pojačane higijene i dezinfekcije i zaštine opreme. “Biće to naša nova normalnost”, kaže Brnabić.

Navela je da će zabrana kretanja biti ukidanje kada se ukine vanredno stanje, da postoji plan za otvaranje aerodrome. “Imamo plan za to i za međunarodni, gradski i međugradski prevoz. Na kraju otvaranje granica”, rekla je predsednica Vlade.

Kaže da će biti nastavaljeno testiranje na novi korona virus, a da će danas broj testiranih preći 100.000.

– U ovom trenutku Srbija ima dobar trend, imamo dva dana uzastopno ispod 4 odsto pozitivnih u odnosu na ukupno testirane. Jutros i sinoć smo imali ispod dva odsto, sačekaćemo do 15 časova da vidimo brojeve za danas”, rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime