BRUTALNO VREĐALI I OTVORENO PRETILI DOKTORU KONU! Evo kako je epidemiolog reagovao na strahote koje su mu upućene

0
Predrag Kon, Foto: Printscreen

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon reagovao je na snimak koji je danas “zapalio” društvene mreže.

Na tom snimku iz noćnog provoda jasno se čuju psovke i pretnje upućene upravo dr Konu, a video je objavljen uz komentar “Undergraund Bgd ne j**u koronu 2%”.

Dr Kon je odreagovao objavom na Fejsbuku.

“Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža… svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE”, poručio je dr Kon.

Povodom gnusnih pretnji epidemiologu oglasilo se i Ministarstvo zdravlja.

“Ministarstvo zdravlja i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar oštro osuđuju skandalozne poruke upućene dr Predragu Konu, a koje su objavljene na društvenim mrežama i portalima.

Ministarstvo zdravlja nema i neće imati razumevanja za neodgovorne pojedince, koji, osim što se javno izruguju državi nepoštujući epidemiološke mere i time direktno ugrožavaju ne samo svoje već i zdravlje drugih građana, tom prilikom šalju i najgnusnije uvredljive poruke i pretnje dr Konu koji već više od 8 meseci zajedno sa drugim zdravstvenim radnicima, epidemiolozima, infektolozima… čini sve kako bi se epidemija korona virusa stavila pod kontrolu.

U skladu sa navedenim, ministar Lončar očekuje od nadležnih organa da hitno reaguju na ovakve sramne postupke pojedinaca” piše u saopštenju Ministarstva zdravlja.

(Kurir.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime