CARICE NAŠA! Milica izjavom posle osvajanja zlata oduševila celu naciju, njene reči su gromoglasno odjeknule Srbijom

0
Foto: Profimedia

Milica Mandić je potvrdila klasu u Tokiju.

Milica Mandić je postala prva srpska sportistkinja sa dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara, a posle izuzetno emotivnog pevanja himne, dala je intervju u kom je opširno pričala o svemu.

– Kako to lepo zvuči, najbolja srpska sportistkinja. Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna. Nisu samo ovo moje zasluge, već da nije tu bilo trenera, kolega, mog verenika i porodice ne bih bila ovde gde sam sada. Ponosna sam što imam tako divnu podršku što su me gurale da dođem ovde i pružim svoj maksimum. Ovo su moje poslednje OI, i ponosana sam na ovaj uspeh – rekla je Milica ne skidajući osmeh sa lica.
Može li da se napravi paralela između Olimpijskih igara 2012. i ovih?

– Meni se čini da je ovo veći uspeh. Prognoze stranih medija, što se tiče mene, bile su da sličan uspeh ne može da se ponovi, posebno posle OI u Riju. Ali, tu smo protiv svih šansi. Ja sam išla sa verom u sebe i u ono što sam radil i iako je bilo teško u nekim momentima.

Imala je teške rivalke na putu, ali svaku prepreku je uspešno savladala…

– Sve protivnice su bile jako dobre, kao i protivnica iz Poljske koja je velika šampionka. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak i posle nije mogla da napada istom silinom kao na startu i to mi je osiguralo kontrolu nad borbom. Čast mi je što sam se našla sa aktuelnim svetskim šampionom u finalu.

U finalu se odlično snašla, a koristila je iskustvo od pre devet godina.
– Kad sam ušla u finale, sve je bilo tako poznato i strano. Poznato, jer sam već bila na ovom mestu, a ona ne. Svaki put je ipak, drugačiji osećaj – zaključila je Milica.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime