Da bi Srbi mogli u Crnu Goru, mora da se ispuni jedan uslov

0

Crnogorski ambasador je naveo da oni koji imaju svoje firme i koji se bave poslom u Crnoj Gori mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima, a to je samoizolacija

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da je potrebno da broj obolelih od korona virusa u Srbiji bude smanjen sa 4.000 na 2.000, kako bi građanima Srbije bilo dozvoljeno da putuju u Crnu Goru.

Miloševih je za N1 rekao da veruje da će turisti iz Srbije uskoro putovati u Crnu Goru, prenosi RTCG.

On je ponovio da je Crna Gora odredila standarde za zemlje čijim je građanima omogućen ulazak u Crnu Goru, a to je 25 inficiranih ljudi na 100.000 stanovnika.

Crnogorski ambasador je naveo da oni koji imaju svoje firme i koji se bave poslom u Crnoj Gori mogu da uđu u Crnu Goru, pod određenim uslovima, a to je samoizolacija. Miloševih je objasnio da samoizolacija u tom slučaju ne mora da bude na striktnom prostoru i da te osobe mogu da se kreće na relaciji od firme do objekta gde su smeštene.

Takođe, oni koji imaju članove porodica u Crnoj Gori o kojima se brinu mogu ući u Crnu Goru, a dozvole za te kategorije građana izdaje Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, dodao je Milošević.

On je objasnio da se građani Srbije za dozvole obraćaju ambasadi, a ona taj zahtev šalje Nacionalnom koordinacionom telu, ono daje dozvolu i određuje se jedan ili dva dana tokom nedelje za ulazak u Crnu Goru.

– To je potrebno zbog toga da bi se organizovao konvoj – rekao je Milošević i dodao da, ako se prijavi 40 ili 50 ljudi, oni treba da budu smešteni u karantin, a da bi postupak bio jednostavniji država je organizovala konvoje kojima će građani biti sprovođeni u posebno određeno objekte za takvu namenu, koje je odredila Vlada Crne Gore.

Milošević je rekao da i građani Crne Gore koji žive u Srbiji, a koji odu u Crnu Goru, takođe moraju da idu u karantin.

Telegraf, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime