DA LI JE PUTIN RATNI ZLOČINAC? Trampov odgovor zaprepastio sve (VIDEO)

0
Foto - Screenshot Youtube

Bivši predsednik Donald Trump dao je intervju za CNN samo dan nakon što je Savezna porota Menhetna utvrdila da je seksualno zlostavljao E. Džin Kerol u garderobi luksuzne robne kuće 1996. godine. Intervju je održan u gradskoj skupštini u Nju Hempširu pred biračima.

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine i to tokom razgovora sa biračima koji je CNN organizovao u sredu uveče. Tramp je odbio da odgovori da li želi da Ukrajina pobedi u ratu protiv Rusije, kao ni da li je „ruski predsednik Vladimir Putin ratni zločinac“ u kontekstu ruskog rata u Ukrajini.

Kada ga je novinarka pod drugi put upitala da li želi da Ukrajina pobedi, Tramp nije odgovorio direktno, već je rekao da želi da „svi prestanu da umiru“.

– Rusi i Ukrajinci, želim da prestanu da umiru. I to ću učiniti za 24 sata… Reći ću ovo: želim da Europa uloži više novca – istakao je.

Na pitanje da li je „Putin ratni zločinac“ izjavio je da je „to nešto o čemu bi trebalo da se razgovara kasnije“. Ipak, priznao je kako misli da je „Putin pogrešio“.

– Ako kažete da je on ratni zločinac, biće puno teže sklopiti dogovor da se ova stvar zaustavi. Ako će on biti ratni zločinac, ljudi će ga zgrabiti i pogubiti, on će se boriti puno žešće nego što se bori pod drugim okolnostima. To je nešto o čemu ćemo raspravljati kasnije – najavio je i pojasnio svoj stav:

– Njegova greška je bila ulazak. Nikada ne bi ušao da sam ja bio predsednik – nastavio je Tramp, misleći na ruski napad na Ukrajinu.

On takođe nije dao jasan odgovor na pitanje želi li da Rusija ili Ukrajina dobiju rat.

– Ne razmišljam u smislu pobede i poraza. Mislim u smislu da se to sredi kako bismo prestali da ubijamo sve te ljude – rekao je.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime