DA LI JE TO NEKO UPISAO POGREŠAN „JARUN“? Ovo je najluđa TEORIJA o padu MISTERIOZNE letelice u Hrvatskoj! (FOTO)

0

U Žitomirskoj oblasti Ukrajine, negde na pola puta između Kijeva i Lavova, postoji mesto Jarun

Nakon sinoćnjeg incidenta kada se ukrajinski dron oko 23 sata srušio u blizini jezera Jarun, pojavila se teorija da je možda došlo do zabune oko lokacije na koju je letelica trebalo da bude poslata.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Naime, u Žitomirskoj oblasti Ukrajine, negde na pola puta između Kijeva i Lavova, postoji mesto Jarun. Prema teoriji koja se proširila ubrzo nakon incidenta, Ukrajinci su možda programirali letelicu za osmatranje i snimanje i ušli na pogrešan Jarun, pa je dron umesto ukrajinskog Jaruna završio na zagrebačkom.

Inače, u pitanju je bespilotna letelica koja se koristi za prikupljanje i snimanje podataka i koja nije opremljena nikakvim naoružanjem. Letelica je iz sovjetskog doba, što objašnjava ćirilična slova i crvenu petokraku koji su primećeni na olupini koja je pala u Zagrebu.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HINA MULTIMEDIJA, PROFIMEDIA

Takav dron može da pređe udaljenosti do 1000 km – otprilike toliko je vazdušna linija između ukrajinskog i zagrebačkog Jaruna – a njegova ruta se unosi unapred. Utvrđeno je da je letelica pre pada u Zagrebu prešla teritoriju Rumunije i Mađarske.

(Espreso/Jutarnji.hr)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime