DA LI NAS I SLEDEĆI VIKEND ČEKA POLICIJSKI ČAS OD 24 SATA?! Dr Kisić odgovorila na pitanje koje muči celu Srbiju

0
FOTO: RTS PRINTSCREEN

Doktorka Darija Kisić Tepavčević gostovala je večeras u “Dnevniku” na RTS gde je otkrila da li nas i sledeći vikend čeka policijski čas.

– Od utorka naši najstariji sugrađani moći će da malo izađu i prošetaju. Oni su bili najsavesniji u ovim merama i samim tim, odnosno ovim merama smo uspeli da sačuvamo najstarije. Kada je reč o drugim merama, građevinski radnici se vraćaju na posao. Krojači, obućari, saloni automobila. Biće uskoro spisak radnji. Sve uz striktno poštovanje dovoljne udaljenosti posetilaca – rekla je doktorka Kisić.

Ona je pričala i o otvaranju granica, tačnije o puštanju avio-saobraćaja u promet.

– Svako otvaranje granica je potencijalno unošenje zaraze. Sve zavisi od slučaja do slučaja kako će biti kontrolisani putnici. Neki će biti u samoizolaciji od 14, a neki od 28 dana. Zavisi dosta i od vrste posete U svakom slučaju biće jedan stepen predostrožnosti – rekla je ona.

Da li je ovo poslednji vikend kada imamo najduži policijski čas pitaju se svi, a doktorka Kisić je imala jasan stav.

– Ovaj vikend je najduži, ali i sledeći vikend je ključan. Koliki će da bude policijski čas sledeći vikend, ne mogu tačno da kažem. Videćemo. Nadam se da ćemo da se navikenemo na virus i da ćemo uskoro moći da ga ignroišemo – rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Podsetimo, u Srbiji je do sutra u 5 sati ujutro na snazi policijski čas, koji je uveden u okviru mera za suzbijanje korona virusa.

Ovo je najduži policijski čas do sada.

Uveden je u petak u 17 sati i trajaće do sutra ujutro u 5 sati.

(Kurir.rs/RTS)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime