DAČIĆ: Nećemo preporučiti građanima vakcinu protiv korone koja nije bezbedna!

0

On je dodao da ne zna za koju će se vakcinu opredeliti SZO, ko će imati najviše uspeha u tome da se što pre pojavi na tržištu, a da ispuni potrebne kriterijume

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da država sigurno neće preporučiti građanima Srbije bilo kakve lekove ili vakcinu protiv korona virusa koji nisu bezbedni i efikasni.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da pre nabavke vakcine treba rešiti „medicinsko pitanje“, navodeći da postoji kriterijum Svetske zdravstvene ogranizacije (SZO), da vakcina treba da bude bezbedna i efikasna, kao i da odgovor na to treba da daju stručnjaci.

Kako je rekao, kada se to skine sa dnevnog reda dolazi pitanje sposobnosti Srbije da se nađe u tom redu, odnosno prioritetu, da bi dobila na vreme vakcinu.

On je dodao da ne zna za koju će se vakcinu opredeliti SZO, ko će imati najviše uspeha u tome da se što pre pojavi na tržištu, a da ispuni potrebne kriterijume.

„Mi imamo mogućnosti da preko tog političkog uticaja, odnosno preko dobrih veza koje smo izgradili sa Rusijom i Kinom, ili opet sa druge strane, sa nekim zapadnim zemljama, da ipak možemo da se nadamo da ćemo biti na nekoj listi prioriteta“, rekao je Daćić.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime