DAČIĆ O ŠKUNDRIĆU I DEMONSTRACIJAMA: On nije član SPS, svako ko krši zakon mora da snosi posledice!

0

Navodi da je to bilo jasno čim su ušli u Skupštinu Srbije, da je reč o pokušaju nasilnog preuzimanja vlasti, a ne briga za zdravlje ljudi

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić kaže da demonstracije nisu reakcija na epidemiološke mere zbog korone, već nasilni pokušaj preuzimanja vlasti.

Dačić je naglasio da su najavljene mere za suzbijanje širenje virusa korona samo iskorištene kao povod da se organizuju protesti.”Ovde nije reč o epidemiološkim razlozima, čak naprotiv, postiže se suprotno, širenje epidemije. Ovde bojkotaške, opozicione stranke, među kojima ima desničarskih organizacija, koriste obične ljude kao pešadiju za ostvarivanje svojih ciljeva”, rekao je Dačić gostujući na TV Happy kod urednice i voditeljke Jovane Jeremić.

Navodi da je to bilo jasno čim su ušli u Skupštinu Srbije, da je reč o pokušaju nasilnog preuzimanja vlasti, a ne briga za zdravlje ljudi.

Dačić kaže da su opozicionim strankama, koje nisu učestvovale na izborima, potrebni ovakvi incidenti.

– Oni ne mogu da ostvare rezultat na izborima, ne mogu da povedu demonstracije, a one su im potrebne da se održe u političkom životu. Da bi se održavala vatra demonstracija, potrebni su incidenti – rekao je Dačić.

Kako kaže, “sulude” su tvrdnje pojedinaca da vlast stoji iza incidenata na ulicama.

– Koja je to vlast kojoj odgovaraju incidenti. Incidentima se održava vatra demonstracija – naveo je on.

Dačić je pozvao građane da ne budu “pešadija” onih koji ne mogu drugačije da ostvare ciljeve, opozicione stranke da skinu maske i da se pojave kao organizatori protesta.

Upitan da li su u proteste u Srbiji umešane strane službe, lider SPS je rekao da su uvek u ovakvim situacijama razne službe prisutne, ali da će država pobediti divljaštvo, bez obzira ko je umešan.

Dačić je naveo i da svi nezadovoljni građani imaju pravo da izraze svoje mišljenje, ali da niko nema pravo da napada policiju.

– Ne sme se zaboraviti da su (policajci) obični građani u službi države, koji su izloženi psovkama, uvredama, bakljama, kamenjem, petardama. Mnogi od njih su i teško povređeni – rekao je Dačić.

Komentarišući hapšenje Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića bivšeg ministra i funkcionera SPS, koji je pokušao da upadne u parlament sa bejzbol palicom, Dačić je rekao da osuđuje takvo ponašanje i da mora da snosi zakonske posledice.

– Svako je gospodar svoje sudbine. Vladimir nema veze sa strankom. Svako ko je kršio zakon, nasilno pokušao da uđe u Skupštinu Srbije treba da snosi sve zakonske posledice, bez obzira da li je sin političara – zaključio je Dačić.

(Espreso.rs/Tanjug/Happy)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime