Dačić: Rusija je protiv toga da neko preuzima monopol nad rešenjem pitanja Kosova

0

Ocenio je da je čudno što je pred razgovore u Beloj kući objavljeno da je protiv Hašima Tačija podneta optužnica koja je sada na razmatranju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prilikom posete Beogradu nije preneo poruku da srpska delegacija ne treba da ide na sastanak u Vašington, ali i da je Rusija protiv toga da neko preuzima monopol nad rešenjem pitanja Kosova.

“Oni su protiv toga da neko preuzima monopol, da se pitanje Kosova reši u Beloj kući, to i Amerika shvata. Nije rekao da se ne ide u Vašington”, kazao je Dačić u gostovanju na televiziji Hepi i dodao da je Lavrov “samo preneo njihova saznanja o tome šta sa raznih strana spremaju kao varijante ili predloge za neko trajno rešenje”.

Rusija, kako je naveo, nije oduševljena što se dijalog odvija u Briselu, ali poštuju rezoluciju Generalne skupštine UN kojom je to odlučeno.

“Oni bi učestvovali u pregovorima ako se uopšte raspravlja o tome da se širi krug pregovarača”, dodao je Dačić.

Ocenio je da je čudno što je pred razgovore u Beloj kući objavljeno da je protiv Hašima Tačija podneta optužnica koja je sada na razmatranju.

Еспресо, Агенције

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime