DALIBOR I MILAN IZ SRBIJE SU DO SMRTI TUKLI ČOVEKA SA HENDIKEPOM! Oteli su mu 40.000 evra

0
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/TV1 HD

Tužilaštvo ih tereti da su 17. marta ove godine, od 16.30 do 16.47 sati pozvali 66-godišnjeg Čorića radi kupovine novca

Protiv Dalibora Cvijanovića (43) i Milana Čolića (40), državljana Srbije, splitsko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog razbojništva nad Jozom Čorićem, vlasnikom taksi preduzeća iz Makarske, od koga su ukrali 40.000 evra i pretukli ga nasmrt.

Njih dvojica su u pritvoru u Splitu već pet meseci, a uhapšeni su dan posle zločina. Tužilaštvo ih tereti da su 17. marta ove godine, od 16.30 do 16.47 sati pozvali 66-godišnjeg Čorića radi kupovine novca. Ne sluteći šta mu predstoji, Čorić je pristao da se sa Cvijanovićem nađe u njegovom apartmanu, a pritom je poneo 200.000 kuna (oko 30.000 evra) i 10.000 evra za razmenu.

Cvijanovićeva namera nije bila da se obavi transakcija novca, već po svemu sudeći, da opljačka poznanika zbog čega je angažovao starog druga Milana Čolića, rodom iz Mladenova kod Bačke Palanke. Kobnog dana sastali su se sa Čorićem u Ulici Mate Vladića u Makarskoj, gde je trebalo navodno da razmene novac za kupovinu stana u tom primorskom gradu. Umesto da razmene pare, tužilaštvo veruje da su njih dvojica pretukla Čorića.

Taksista je imao fizički hendikep, nije imao stopalo jer je godinama bolovao od šećerne bolesti. Veruje se da su pljačkaši znali za to i da su upravo igrali na tu kartu, da kao poluinvalid neće moći da im pruži adekvantan otpor. Pretukli su ga i pobegli su sa novcem. Iako teško povređen, Čorić je uspeo da sedne u svoju „škodu“ i odveze se do parkinga supermarketa „Konzum“, gde je radnicima ispričao ko ga je napao.

Alarmirani su policija i Hitna pomoć, koja je Čorića stavila u vozilo, krenuli su ka Splitu, ali je Čorić preminuo pre dolaska u bolnicu. Ipak, ono što je takoreći na samrti ispričao bilo je dovoljno policiji da krene u poteru za pljačkašima, čiji identitet im je, zahvaljujući poslednjim rečima žrtve, bio poznat.

Iste večeri na graničnom prelazu Bajakovo uhapšen je Čolić, koji je po svemu sudeći bio spreman da provede i dve nedelje u samoizolaciji, samo da izbegne hapšenje u Hrvatskoj. U tome nije uspeo, a kod njega je nađeno 10.000 evra, koje su on i Cvijanović ukrali od Čorića.

Sledećeg jutra, u selu blizu Knina, u taštinoj kući, uhapšen je i Cvijanović kod koga su nađene ukradene kune. Posle hapšenja, prijatelji iz detinjstva su se okrenuli jedan protiv drugog, međusobno se optužujući čija je bila ideja i ko je bio glavni u poslu. U tome je ipak prednjačio Cvijanović koji je naveo da je Čolića video posle susreta sa preduzetnikom, ali je napomenuo da on žrtvu nije susreo.

Čolić je priznao da se susreo sa Čorićem koji je navodno hteo da mu uzme veću proviziju od dogovorene.

Predložen pritvor

Splitsko tužilaštvo je predložilo da se Cvijanoviću i Čoliću produži pritvor jer nemaju ni prebivalište, ni boravište u Hrvatskoj, često putuju i ne žive na adresama prebivališta. Cvijanović, pored srpskog, ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine, a uz to prebivalište u Švajcarskoj. On i Čolić, kako je svojevremeno pisala „Slobodna Dalmacija“, upoznali su se u Bugojnu, gde je Cvijanović živeo, a Čolić kao dete često boravio.

Espreso, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime