DEBELO KAŽNJEN! 2 GODINE ZATVORA ZBOG KRŠENJA IZOLACIJE: Otac i sin uhvaćeni van kuće, ovako pokušali da se izvade

0
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/TV1 HD

Zbog kršenja kućne izolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije D. K. (58) iz Barajeva osuđen je danas u Osnovnom sudu u Madenovcu na kaznu zatvora od dve godine. Njegovom sinu D. K. (28), koji se sumnjiči za isto delo određen pritvor do 30 dana.

Otac je priznao krivično delo i sa Osnovnim tužilaštvom u Mladenovcu prilikom saslušanja u četvrtak zaključio je sporazum. Osnovni sud u Mladenovcu ga je potvrdio, pa je stariji D. K. prosleđen u kućni pritvor, gde će ostati dok ga ne pozovu na izdržavanje kazne.

Sin sa druge strane nije pristao na sporazum sa tužilaštvom, tako da će protiv njega postupak dalje da teče, a za sada je u pritvoru. Kako smo saznali obojica su u Srbiju ušla 16. marta.

Otac je došao iz Severne Makedonije, a sin je doputovao iz Nemačke. Znali su da moraju da budu u izolaciji i u proteklom periodu policija ih je i kontrolisala.

Međutim kada su policajci u sredu došli u njihovu kuću da provere da li poštuju naložene mere, nisu ih zatekli. Ispred kuće su ih čekali pola sata i kad su se pojavili presreli su ih na ulici i uhapsili. Na saslušanju u tužilaštvu i otac i sin su tvrdili da su išli da bace đubre, međutim, nije im poverovano s obzirom da ih duže vremena nije bilo.

Kurir.rs/Večernje novosti

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime