DETALJI IZ ŽIVOTA ALBANSKOG ČETNIKA I sestra i brat mu žive u Beogradu! Dritanovog brata često možete videti na TV FOTO

0

Sestra i brat Dritana Abazovića, oboje specijalisti medicine, žive u Beogradu gde grade zavidne profesionalne karijere.

Mladi crnogorski opozicionar, predsednik URA i lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović dospeo je u žižu interesovanja celog regiona nakon pobede opozicije u Crnoj Gori, posebno na Kosovu gde od njega kao Albanca mnogi očekuju da pomogne Milu Đukanoviću u „borbi protiv prosrpskih snaga“. Međutim, javnosti je manje poznato da Dritan ima starijeg brata Džihana koji živi i radi u Beogradu, a priznati je stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primene matičnih ćelija u lečenju bolesti.

Zavidne karijere doktora

Sestra i brat Dritana Abazovića, oboje specijalisti medicine, žive u Beogradu, gde grade zavidne profesionalne karijere.

Dr Džihan Abazović, stariji Dritanov brta, javnosti nije nepoznat. O njegovim uspesima iz oblasti medicine kojom se bavi se priča i piše, gostuje u televizijskim emisijama u kojim često govori o primeni matičnih ćelija u lečenju raznih bolesti.

Prethodnih meseci često je i u Srbiji i u Crnoj Gori govorio o primeni matičnih ćelija u lečenju koronavirusa, a da se tad nije znalo da je reč o rođenom bratu mladog crnogorskog političara.

Bavi se primenom matićnih ćelija u ortopediji, neurologiji i u okviru lečenja COVID-19, a potpredsednik je Asocijacije za biologiju i regenerativnu medicinu.

Pored toga, autor i koautor je brojnih radova iz oblasti regenerativne medicine. Džihan je osnovne studije završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i specijalizaciju iz urgentne medicine.

Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime