ĐOKOVIĆ JE NAPRAVIO VELIKU STVAR ZA HRVATSKU! Ivanišević objasnio Hrvatima da zahvaljujući Srbinu dobili SVETSKU PRILIKU

0

Goran Ivanišević, legendarni hrvatski teniser i trener Novaka Djokovića, izjavio je da će predstojeći regionalni teniski turnir “Adria Tour” biti od velikog značaja za sve zemlje u kojima će se organizovati.

“Adria Tour”, u organizaciji najboljeg tenisera sveta, biće održan u Beogradu, Banjaluci, Zadru, Sarajevu i Crnoj Gori.

Turneja počinje u glavnom gradu Srbije 13. i 14. juna, a Zadar će biti domaćin 20. i 21. juna, a za direktor turnira u Hrvatskoj delegiran je Ivanišević.

“Turnir će se igrati na šljaci, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlucili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji ce nam biti dozvoljeni. Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje. Nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu”, rekao je Ivanišević, prenosi Hina.

Ivanišević je dodao da je Djoković organizacijom turnira napravio veliku stvar za Hrvatsku i da je ovo trenutak da se Zadar pokaže u pravom svetlu.

“Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u odličnom svetlu, kao zemlju oslobođenu korona virusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad sa ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da ce i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dodu iz inostranstva biti veoma zadovoljni”.

Nastup na turniru, koji imaju humanitarni karakter, potvrdili su Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Borna Chorić i Marin Čilić.

“Novak je i pre imao ideju da se organizujea jedan ‘tur’, odnosno nekoliko egzbicionih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizovati, pogotovo sa uobičajenim rasporedom tenisera. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i ‘Adria Tour’. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da ce ovo biti teniski spektakl na Balkanu”, zaključio je Ivanišević.

Kurir sport/Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime