ĐURIĆ NAZVAO TADIĆA IZNOGUDOM I RASHODOVANIM POLITIČAROM: Krivo mu je što je Vučić spasio Srbiju s ruba propasti!

0

Đurić u saopštenju za javnost ukazuje na to da Tadić ne kritikuje Vučića zbog rezultata, već se služi “otrcanim i izlizanim kritikama na račun našeg političkog sistema”, iako naše državno uređenje počiva u velikoj meri na zakonima donetim upravo u Tadićevo vreme

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Djurić ocenio je da bivši predsednik Srbije Boris Tadić kritikuje aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića jer je razočaran činjenicom da su on i SNS uspeli da Srbiju izvuku sa ruba propasti, gde ju je Tadić svojevremeno ostavio odlazeći sa predsedničke funkcije u “neki drugi film”.

Đurić u saopštenju za javnost ukazuje na to da Tadić ne kritikuje Vučića zbog rezultata, jer, kako kaže, objektivno nema šta da mu prigovori, već se služi “otrcanim i izlizanim kritikama na račun našeg političkog sistema”, iako naše državno uređenje počiva u velikoj meri na zakonima donetim upravo u Tadićevo vreme.

Navodi da Tadić nikada nije položio račune zbog duboke ekonomske i socijalne krize u Srbiji u vreme dok je bio predsednik, a koja je, prema Đurićevoj oceni, poprimila tolike razmere da je zemlja bila pred bankrotom i dužničkim ropstvom.

Đurić smatra da se Tadić nadao da će Srbija propasti i da će njegova politika uništavanja Srbije doći na naplatu nekom drugom, “nakon čega bi se on na belom konju vratio kao spasilac”.

– Međutim, planovi su mu se izjalovili, jer uspeli smo da izvučemo našu zemlju iz nemoguće situacije i da umesto propale države, što je Srbija pod Tadićem umalo postala, postanemo zemlja koja je svojim uspesima pozitivan primer na globalnom nivou – istakao je Đurić.

On je poručio da Srbija nije sultanat, niti će bilo ko u njoj biti sultan, a za Tadića naveo da je “Iznogud i rashodovani bivši političar”, čiji “drugi film” niko ne želi da gleda.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić juče je na konferenciji za novinare negirao navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u njegovom mandatu Srbija prodavala oružje Jeremeniji i pozvao Vučića na televizijski duel.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime