DNEVNICA OKO 8.000 DINARA, NE TRAŽE SE POSEBNE VEŠTINE Ovo je mnogima dodatni posao, jer radno vreme nije fiksno

0

„Satnica se kreće od 800, 900, pa i do 1.000 dinara“

Dnevnica od 8.000 dinara bez fiksnog radnog vremena, zvuči više poput sna, nego realnosti. Ali ona je itekako moguća, samo što ovaj posao ima i strane koji odbija radnike. Jedna čitateljka otkrila je koje su mane i prednosti čiščenja stanova, ali i koju sumu okvrino zarađuje, piše Telegraf.

Kako je najpre istakla, suma koju dnevno zarađuje je sasvim zadovoljavajuća, dok radno vreme nije fiksno, što joj olakšava da organizuje privatne obaveze.

– Satnica se kreće od 800, 900, pa i do 1.000 dinara. Zavisi da li koristim svoju hemiju, ili je to osoba kod koje čistim obezbedila sama. Takođe, radno vreme nije fiksno. Često se dešava da kombinujem svoje obaveze sa radnim satima, ako je poslodavac u skladu sa tim, naravno – rekla je ona.

Takođe, ona je priznala da ovaj posao nije nimalo lak, te da ne mogu svi da izdrže taj tempo rada.

– Kada uđeš u stan, posao odmah kreće. Dešava se i da radim po 12 sati, i to sa minimalnim pauzama. Naravno, tada zarađujem i veću sumu novca, ali svakako nije lako. Samo onaj ko je ovo radio, može da razume koliko je zapravo teško – dodala je ona.

„Kamere u stanu su česta pojava“

– Uglavnom osobe kod kojih čistim nisu tu, napuste stan i vrate se kada završim. Dešava se i da me prate kako radim putem kamera, i to je u redu. Nemam šta da krijem, čak mislim i da je to poželjno, jer tako ne može doći do nekih prijavljenih „nedostataka“, pa ne moram ni da razmišljam o tome – kazala je ona.

Iako se od pomenutog posla dosta zarađuje, i radno vreme nije fiksno, potražnja za osobama koje će ga obavljati je velika. Jedna od briga je, kako se prenosi, što nisu sigurni šta će ih sačekati u stanu, ili ko, budući da se uglavnom čisti kod nepoznatih osoba.

S obzirom da radno vreme nije fiksno ovaj posao može da se radi i kao dodatni. Naravno, samo za one koji imaju dovoljno snage i mogućnosti.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime