Dodik čeka da se BiH RASPADNE: Republika Srpska je nezadovoljna, potreban nam je miran razlaz

0

O promenama u BiH mogu odlučivati samo Republika Srpska i FBiH kao entiteti i niko više

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da međunarodni intervencionizam ništa nije dao BiH, te da je ovoj zemlji potreban miran razlaz i novi dogovor, bez visokog predstavnika.

Dodik je ponovio da je Republika Srpska nezadovoljna državom BiH i, kako je rekao, “već smo u fazi čekanja da se ona raspadne”.

– Naravno, mislimo da to treba da se desi na miran način – rekao je Dodik, koji smatra da je međunarodni intervencionizam “samo zaključao probleme, jer ništa od onoga što su uradili stranci ne funkcioniše”, preneo je Tanjug.

Prema njegovim rečima, o promenama u BiH mogu odlučivati samo Republika Srpska i FBiH kao entiteti i niko više, nikakav visoki predstavnik.

Upravo zbog toga, kazao je, BiH je dovedena pred kolaps.

– Predlažem miran razlaz i novi dogovor u BiH, bez ikakvog novog visokog predstavnika koji treba da dođe sa snovima propalim 100 puta do sada, a nama su predočeni pre 20, 30 godina kako treba da se napravi multietnička država – rekao je Dodik u Laktašima, prenela je Srna.

Podsetio je da je kancelarka zemlje iz koje se pominje da bi mogao da bude novi visoki predstavnik pre nekoliko godina rekla da je koncept multietničnosti u BiH mrtav.

Zato je važno, istakao je, što je Narodna skupština Republike Srpske donela odluku da visoki predstavnik BiH ne treba, već da treba da bude ukinut.

Izvor: Objektiv.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime