DODIK ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: Milo da ne priča o secesiji, kad je on to sam činio

0

Komentarišući tvrdnje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da Republika Srpska teži ka secesiji i da u tom BH entitetu slave rusku vojsku, on je ocenio da „Đukanović ne bi trebalo da priča o secesiji, jer je to on radio“.

„Ne krijem da bih volio da to može, ali u ovim trenucima i vremenu, ono što možemo izboriti jeste ustavna pozicija RS“, naglasio je Dodik.

Dalje je ocenio da Crna Gora, BiH sa, kako je kazao, odmetnutom Obaveštajno-bezbednosnom agencijom (OBA) kojom rukovodi Osman Mehmedagić Osmica, Albanija, Kosovo i Severna Makedonija imaju organizaciono okupljanje kako bi „spriječili na Balkanu širenje ruskog uticaja“.

Dodik je naveo da se jedan centar nalazi u Tirani, a drugi u Sarajevu, javlja Beta.

Prema njegovim rečima, iz Sarajeva su potekle špekulacije da će se RS otcijepiti 23. marta, kao i da će izvesti na ulice 200 hiljada lovaca, mada ih, kako je naveo u RS ima 25.000, koji nisu organizovani vojnički, te da će za Vidovdan biti donesena odluka o samostalnosti RS.

„To oni pričaju, a ne ja, i samo moram da kažem da to nije istina. U našim aktivnostima nijedan datum se nije pominjao niti mi vodimo bilo kakve akcije te vrste“, zaključio je on.

Izvor: region.alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime