Dodik u ranu zoru dobio jezivo obaveštenje bezbednosnih struktura, pa poslao brutalan odgovor srpskim neprijateljima

0

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je pred zoru obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena, ali je poručio da će nastaviti sa svojim obavezama i da se ne plaši.

– Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću – rekao je Dodik.

Ponovio je da je Kristijan Šmit nelegitiman.

– Nelegitimnog nelegalnog čovjeka postavljaju kao visokog predstvnika koji je mimo zakona i Dejtona, on nije po meni visoki predstavnik. Oni sada pokušavaju i Rusiju da diskvalifujuju sa ovim merama. Mi ne smemo pokleknuti pred ovim, ne smemo da popustimo. Dođe čovek koji nema nikakvu funkciju ukida neki zakon. BiH je sastavljena iz dva entiteta, Republike Srpske i FBiH – rekao je Dodik.

Ponovio je da sve što nije po Ustavu stavljeno da stoji pod BiH, pripada entitetima.

– Isto tako su odlučili da imovina FBiH pripada FBiH, Brčkog Brčkom, samo Republika Srpska ne može imati svoju imovinu. Parlamentarna skupština kao u svim država u svijetu može da odlučuje o svojoj imovini i onda dođe Ustavni sud u kojem sede tri muslimana. Zbog mog negodovanja sam doveden u ovakvu situaciju – dodao je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na nedavne pozive na njegovo ubistvo.

– Pre mesec dana smo imali lika koji je nudio milion dolara da ubije Dodika, što se okarakterisalo kao šala, a vidimo kako je to. Scenario je davno napravljen, Pedi Ešdaun još davno je zamislio kako će ovo da ide. A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, srpska nije iluzija i ja ću se uvek boriti. Kao mene ohrabrio Putin, što je glupost, budalaštine. EU nije navikla na krizu, pa oni traže ko je kriv – rekao je srpski član Predsedništva.
Ponovio je da neće odustati od svoje politike bez obzira šta drugi pokušali da pričaju i bez obzira na sankcije.

– Šta nas obavezuje britanska zabrana i njihov stav. Šta da mi jedan dan stavimo na svoj red situaciju u Velikoj Britaniji. Odjednom Srbi nisu problem pušaka i oružja, već samo pominjanje Srba kao Srba. Oni očekuju da mi radimo ono što oni odrede. Ne verujem da će ovo ikad prestati i oni će se uvek mešati – rekao je Dodik.

Naglasio je da sankcije koje uvodu EU, teraju i Srpsku da uvede sankcije Rusiji koja je naša bratska zemlja.

– Mi ne želimo da odbacimo Rusiju kao našeg partnera. Nikad nisu tražili neku rezoluciju ni za Nemce, ni za Amerikance niti bilo koje druge. Ljudi iz PDP-a mjesecima hodaju za njima i predstavljaju nas kao neke dikatore, a ovi ih slušaju. Oni su došli do njih i bez ikakvog kriterijuma donose odluke i neće nikad prestati. To ne znači da mi treba da stanemo i odustajemo i mi to nikad nećemo uraditi. Sad će biti problem i sa ovim obezbeđenjem – poručio je Dodik.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime