DOKAZ O SNAZI SRBIJE TOKOM NATO AGRESIJE! Originalna stranica iz dnevnika srpskog pukovnika o rušenju F-117 (FOTO)

0

Više od dve decenije prošlo je od zločinačkog bombardovanja Srbije i Crne Gore od strane NATO pakta. Ipak, sećanja na te dane još uvek su sveža, a rane ne zaceljuju.

Pročitajte i:

TERORISTI OTELI SRPSKOG RUDARA: Ni posle 23 godine mu se ne zna sudbina (VIDEO)

Zahvaljujući predusretljivosti ljudi iz tadašnjeg državnog rukovodstva, na ovoj fotografiji vidi se stranica iz beležnice pukovnika Zoltana Danija koji je komandovao jednicom koja je srušila F-117, na kojoj se vide svi relevantni podaci koji se tiču obaravanja aviona STELT F-117, navodi Sremskomitrovački Portal.

SNIMAK USPEŠNE AKCIJE: Kako je srpska vojska porazila teroriste na jugu Srbije i oslobodila Oraovicu (VIDEO)

Vidi se da je obaranje izvedeno 21. marta u 20 časova i 42 minuta iznad V.P. Šimanovci, odnosno iznad naseljenog mesta Buđanovci.

Takođe, sa strane se nalaze i prezimena vojnika, članova posade koja je oborila ponos američke avijacije.

Podsećanja radi, obaranje F-117 kod Buđanovaca je događaj tokom NATO bombardovanja SRJ koji predstavlja prvi i jedini potvrđeni gubitak aviona NATO alijanse izrađenog u stelt tehnologiji. Avion američkog ratnog vazduhoplovstva sa oznakama AF 82 806 HO je oboren četvrtog dana bombardovanja, a oborio ga je 3. divizion 250. raketne PVO brigade Vojske Jugoslavije, kojim je komandovao pukovnik Zoltan Dani pogotkom iz modifikovanog ruskog raketnog sistema S-125 Neva.

SrbijaDanas/Mitrovica.info/Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime