DOKTOR KON IZDAO JE UPRAVO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Ovo nije dobro, može da nam se desi velika stvar!

0
Predrag Kon, Foto: Printscreen youtube

Situacija još uvek nesigurna

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se smanjuje broj zaraženih korona virusom, ali da u svakom trenutku taj broj može da prevagne na drugu stranu i da je još rano za ublažavanje mera.

Osim zvaničnih podataka Ministarstva zdravlja, Kon je rekao da i podaci iz kovid ambulanti takođe pokazuju da se smanjuje broj prvih javljanja, odnosno novih slučajeva sumnji od kojih se uzima bris.

“On se sveo na skoro trećinu u odnosu na pre nekoliko nedelja što sasvim sigurno pokazuje da do pada dolazi, ali to ide polako. Bez obzira na to što se čini da je broj naglo pao, još je, bar za Beograd, to postupno smanjenje koje još ukazuje da je situacija nesigurna i da časkom može da se ponovo prevali na drugu stranu”, rekao je Kon za Pink.

On smatra da je još rano pričati o ublazavanju mera jer smo, dodao je, sami sebi pokazali kako znamo da reagujemo čim se opustimo.

“Treba izbeći da se to ponovi. Ne kažem da neće biti razgovora o tome, ali još su to visoke brojke. One treba da se smanje na dvocifrene, pa čak i na jednociferen broj da bi mogli ozbiljno o tome da razgovaramo”, rekao je Kon.

Espreso, PINK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime