DOKTORA STEVANOVIĆA 1 DETALJ POSEBNO BRINE: Situacija je BAŠ LOŠA

0

Stevanović kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je sa ostale prijemno trijažne ambulante u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana, ali da zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

“To pokazuje da situacija još nije stabilna i da su još uvek teške kliničke slike u opticaju i da moramo i dalje da budemo spremni sa kapacitetima intenzivnih nega za sva iznenađenja koja su moguća”, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Ističe da je dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste, već je na istom nivou kao prethodnih dana i dodao da je sinoć u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano oko 65 pacijenata.

Kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je sa ostale prijemno trijažne ambulante u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

“Dobro je što imamo situaciju da je broj pacijenata koje možemo da otpustimo uravnotežen sa brojem pacijenata koje primamo, tako da su za sada kapaciteti dovoljni”, naveo je Stevanović.

(Espreso.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime