Doktorka Kisić se oglasila i imala jasnu i glasnu poruku

0
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

Ona je podsetila da je u Beogradu najverovatnije 5 do 10 puta više osoba koji su zaraženi koronavirusom u odnosu na zvanične podatke

Ministarka za rad, zapošljavanja i boračka i socijalna pitanja, Dr Darija Kisić Tepavčević je bila gost u večerašnjoj “Beogradskoj hronici” na RTS i govorila o aktuelnim merama protiv koronavirusa i osvrnula se na organizaciju rada u toku epidemije.

Ona je podsetila da je u Beogradu najverovatnije 5 do 10 puta više osoba koji su zaraženi koronavirusom u odnosu na zvanične podatke.

“Imamo najmanje 5 do 10 puta više osoba koji su zaraženi koronavirusom ali nisu svesni da su imali kontakt sa zaraženom osobom ili imaju asimptomatsku infekciju. Takve osobe su potencijalni nosioci infekcije. Svi treba da se ponašamo kao da nosimo virus.”- rekla je Tepavčević.

“Videli smo da ova epidemija traje i trajaće veoma dugo i mi jednostavno moramo da naučimo da živimo i da radimo sa ovim virusom. Moramo da se držimo istih preventivnih mera i u radu jer jeste radni kolektiv mesto gde možemo da se zarazimo, zato moraju da se stvore uslovi u kojima je najmanja mogućnost za širenje zaraze. Rad od kuće kao i rad na daljinu je definisan Zakonom o radu.”

Dr Darija se HITNO oglasila: U emisiji UŽIVO otkrila je šta će raditi kao ministarka u Vladi Srbije

(Espreso.rs/Objektiv.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime