DR DARIJA IMA NOVE VESTI ZA NOŠENJE MASKI: Otkrila koliko će to još trajati i na šta sve treba da budemo spremni

0
FOTO: RTS PRINTSCREEN

BEOGRAD – Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se situacija stabilizuje na području čitave zemlje, a da su dobri brojevi rezultat poštovanja preventivnih mera.

“Ne sme biti opuštenja, a maske ćemo nositi duži vremenski period”, istakla je Kisić Tepavčević za RTS.

Ukazujući da je epidemiološka situacija sve povoljnija, ona je istakla da ne sme biti opuštanja, jer je svakog dana “značajan” broj testiranih pozitivan na korona virus.

“Imamo manji pritisak na zdravstveni sistem, ali je gotovo 9.000 ljudi sa aktivnom infekcijom u Srbiji, četiri petine je u kućnoj izolaciji, ali to je značajan broj koji nam kaže koji su to potencijalni rezervoari zaraze koji mogu da šire infekciju”, upozorila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, moramo svi da se ponašamo kao da prenosimo infekciju. Ona je navela da se i u Beogradu i Novom Sadu beleži pad broja zaraženih, ali da su novi brojevi i dalje visoki i dodala da se povećava broj zaraženih u Kikindi, gde se prati epidemiološka situacija.

“Maske ćemo nositi duži vremenski period, na to treba da budemo spremni, da to postane deo naše rutine jer spasava živote”, istakla je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je opterećenje zdravstvenog sistema manje i da će uskoro biti urađena reorganizacija da bolnice pređu u nekovid sistem.

Kisić Tepavčević je dodala da je, kada je reč o Beogradu, vrlo izvesno da će u narednom periodu iz kovid sistema izaći Gradska bolnica Zvezdara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime