DR DARIJA OTKRILA DOKLE ĆEMO NOSITI MASKE: Pokazala fotografiju iz 1918. godine, DODATNO OBJAŠNJENJE NAM NE TREBA

0
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

Ovakvu aktivnost virusa usred leta ja dosad nisam videla, rekla je doktorka dodajući da su klubovi izvori zaraze

Dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke Batuta rekla je jutros, odgovarajući na pitanje dokle ćemo nositi maske i dokle će važiti aktuelne mere, da je ono što ona govori veoma nepopularno.

– Dokle? Pa do daljeg! Ja sam svesna da je ono što ja govorim veoma nepopularno… Noćni klubovi su legla zaraze… – rekla je dr Kisić Tepavčević gostujući jutros na TV Pink uz napomenu da čim se malo opustimo brojke počinju da rastu.

– Ja sam kao student i na specijalizaciji gledala fotografije iz 1918, iz vremena španske groznice, gde ljudi na tribinama gledaju utakmicu i nose maske, još tada… – rekla je ona napominjući da je maska stara i dobro poznata mera.

 

Ona je dodala jeste i da ovakvu aktivnost virusa još nije videla da leto i temperature na njega ne utiču iako je očekivano drugačije.

– Leto je sezona crevnih a ne virusnih infekcija, sezona trovanja hranom, ovo je vrlo neuobičajeno da se jedan respiratorni virus ovako ponaša usred leta – pojasnila je ona.

Ona je dodala da je u ljudskoj prirodi da budemo sebični da mislimo da je kod nas najgore i da je nama najteže, ali nije tako. Maske moramo da nosimo do daljeg jer se pokazalo, ma šta ko mislio da su maske i distanca samo nešto tek tako do vakcine, da s pokazalo da je to najbolja mera i najbolja preventiva.

Espreso, TV PINK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime